Wat doen wij aan duurzaam­heid?

Om deze vraag goed en duidelijk te beantwoorden geven we eerst de definitie van DUURZAAM; “bedoeld om lang mee te gaan”, “relatief milieuvriendelijk” grondstof besparend. De term duurzaam heeft betrekking op dingen die geproduceerd of verkregen zijn op een manier die het milieu en de natuur zo min mogelijk belast.

Uitgaande van deze definitie zijn wij als klein en startend bedrijf gaan nadenken hoe wij ons steentje kunnen bijdragen aan een gezonder milieu en natuur. Hier zijn wij niet de makkelijke weg mee ingeslagen en duurzaamheid heeft onze uiteindelijke ondernemers beslissingen behoorlijk beïnvloed.

Nu zijn wij de laatste die zeggen “wij doen het perfect”; Integendeel ook nu zien wij weer verbeterpunten voor onszelf en dit proces zal nog wel even duren maar een ding kunnen wij u beloven : wij zijn er volop mee bezig. Uiteindelijk streven wij ernaar om zo duurzaam mogelijk te zijn met al onze producten.

De eerste stap die wij hebben genomen is om onze Mr. E-ZY Lounger en Mr. E-ZY Chair te maken van Nylon omdat deze stof licht, sterk, slijtvast, lang mee gaat en niet zo snel scheurt. Allemaal eigenschappen die ervoor zorgen dat de producten langer mee gaan.

De coating die wij gebruiken voor de Mr. E-ZY Lounger en Mr. E-ZY Chair is TPU coating. TPU coating is een veel duurdere coating dan PVC maar ook echt vele malen duurzamer dan PVC.

Bovenstaande heeft met het product zelf te maken maar wij hebben ook gekeken naar de gehele logistieke weg die ons product moet afleggen. Zo worden onze producten gemaakt in 2 verschillende fabrieken namelijk het model zelf en de powerbank. In eerste instantie moesten onze producten een gigantische weg afleggen om bij de fabriek van de powerbank te komen. Wij hebben net zo lang gezocht dat we nu 2 fabrieken hebben die veel dichter bij elkaar zitten, dit scheelt enorm veel fossiele brandstof. Ook bestellen wij bij onze producenten geen halve of kwart containers maar steeds volle zodat geen onnodige energie wordt verspeeld.

Allemaal misschien op het oog kleine stapjes maar alle grote dingen in de wereld zijn daarmee begonnen.

Dus nogmaals, we zijn absoluut nog niet perfect maar iedere dag zullen wij wel ons best doen om op termijn zo perfect mogelijk te zijn op het gebied van duurzaamheid.